PW Zorg

Dé ThuisBoerderij 

Welkom bij PW Zorg! Dé ThuisBoerderij

PW Zorg biedt een unieke ThuisBoerderij in de kop van Overijssel (Wanneperveen). In het ruim opgezette pand wordt op diverse manieren invulling gegeven aan zorg op maat. Zo kunt u bij ons terecht voor dagbesteding, logeren en wonen. Maar onze dienstverlening gaat verder en wij bieden ook mentale coaching , woonbegeleiding, scholingsondersteuning en hulp bij het opstellen van zorgplannen. 

In principe kan iedereen met een zorgvraag en PGB bij PW Zorg terecht. Bij elke intake besteden we ruime aandacht aan de huidige groepssamenstelling en of de potentiële bewoner zich in de groep zal thuis voelen. Hierdoor we creëren we een goede onderlinge sfeer.


De ThuisBoerderij

Onze thuisboerderij biedt haar bewoners een echt thuis. Er zijn 5 aparte woonvertrekken die variëren in grote. Een kok en schoonmaker zijn dagelijks aanwezig om de bewoners het aan niks te laten ontbreken. Maar de bewoners worden zelf ook aangespoord hun eigen vertrekken netjes te houden. Naast een keuken en badkamer voor algemeen gebruik is er ook een mooie gezamenlijke ruimte.


Huisdieren

Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen in hun woonruimte, het is ten slotte hun huis. Eigen spullen en/of inrichting dragen daaraan bij, maar wij weten als geen ander hoe belangrijk het kan zijn om een huisdier mee te mogen nemen. Bij PW Zorg doen wij er alles aan om te zorgen dat je huisdier bij je kan blijven wonen. Dit gaat altijd in overleg omdat er naar de mogelijkheden gekeken moet worden. 


Faciliteiten

Naast de woonvertrekken heeft de ThuisBoerderij van PW Zorg alles in huis om het een fijn thuis te laten zijn voor haar bewoners.

 

Gezamenlijke ruimte

Door het uiterlijk en inrichting noemen we onze gezamenlijke ruimte de “Saloon”. In deze ruimte beginnen we elke dag met een koffie moment om de dag op te starten. Hierdoor creëren we naast een gezellig ochtend ook regelmaat. De Saloon is een perfecte plek voor spelletjes, muziek draaien en TV of films kijken. De grote tafel is de centrale plek. Voor wie dat wil is het ’s avonds de plek om  gezamenlijk te eten.

 

Tuin

De woonvertrekken beschikken over een gezamenlijk terras. Buiten zitten chillen, werken aan de grote picknick tafel of knutselen aan één van de crossmotoren kan allemaal hier.

 

Keuken en wasserette

Er is een gezamenlijk keuken waar onze kok Bert maaltijden maakt. Wie het leuk vindt kan hem daarbij helpen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met dieet voorschriften en de HACCP richtlijnen. De kok doet zelf inkopen en zorgt voor verse ingrediënten. Ook is hier de wasserette. De diverse was en droogmachines zorgen voor schone kleding, zachte handdoeken en fris beddengoed.

 

Badkamer

Drie woonvertrekken hebben een gedeelde badkamer. Deze ligt dichtbij de kamers en is voorzien van alle gemakken. Twee woonvertrekken beschikken over een eigen badkamer.